Fundació Alícia imparteix tallers d'alimentació saludable en el marc de Xics Gastronòmic

Intervé: Alba Adot, dietista Fundació Alícia 

La millor manera d'acostumar-se a esmorzar de forma saludable és posar-se el davantal i cuinar un mateix. Perseguint l'objectiu que els nens i nenes aprenguin a menjar de forma sana i equilibrada, la Fundació Alícia ha impartit aquest divendres un taller d'esmozars saludables als alumnes de tercer de primària de l'Escola els Estanys en el marc dels Xics Gastronòmic, la quinzena de l'alimentació infantil de Castell-Platja d'Aro.

La sessió ha començat amb una part teòrica en què l'alumnat ha estudiat la piràmide dels aliments, que els ha ensenyat què quins productes consumir més freqüentment, amb quin mètode s'han de cuinar, amb qui es recomana compartir els àpats i la necessitat de combinar alimentació i exercici. 
Després s'ha fet una demostració de receptes per fer un esmozar saludable, totes basades en els grups essencials de la fruita, els cereals i els làctics, i s'ha passat la pilota als nens i nenes perquè dissenyessin els seus esmorzars.

El més complicat no és saber-se la teoria, sinó posar-la a la pràctica. Una bona manera d'adquirir bons hàbits, és implicar-se en el cuinat. 

La Fundació Alícia ha impartit altres tallers en aquesta edició dels Xics Gastronòmic, com una sessió de dinars i sopars saludables en instituts o un taller de menús infantils pels alumnes de la branca de restauració del projecte PFI-PTT Guíxols - Vall d'Aro. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat