Màxima alerta a rius i rieres

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Inuncat davant la possible pujada del cabal de rius i rieres per les pluges previstes al Baix Empordà les properes hores. La nit i matinada d'aquest dijous ja s'han produit importants acumulacions d'aigua per pluja en municipis com la Bisbal d'Empordà,  on s'han regsitrat més de 90 litres d'aigua per metre quadrat. 

Es recomana parar especial atenció a les rieres litorals i rius de la comarca, en concret el Ter, el Rissec, Ridaura o el Daró, aquest darrer presentava aquest dijous al matí un aspecte inusual amb gairebé dos mestres d'alçada d'aigua.

Entre els principals consells de Protecció Civil destaca la precaució al volant per l'acumulació d'aigua a les carreteres. Es recomana allunyar-se de rius, rieres o zones inundades, reduir la velocitat i no acostar-se als arbres o torres elèctriques si cau tempesta. 

Amb l'amenaça de pluges localment fortes planant sobre el Baix Empordà, també cal estar atent dins de les zones urbanes per la possible acumulació d'aigua en carrers, baixos o passos soterranis.   

FOTOGRAFIA: Jesús Martí Campmajó (Facebook)
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat