Fundació Humana recull 154 tones de tèxtil al Baix Empordà l'any 2019

Baix Empordà

Data: 14/02/2020

Fundació Humana recupera roba usada de 19 municipis del Baix Empordà que permeten desplegar projectes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia però que fomenten alhora l'ajuda local al territori més proper. Aquest any 2019 la recollida selectiva ha augmentat un 5'4% a la comarca, assolint les 154 tones de tèxtil que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge.

Palamós ha estat el municipi que més quilos de roba ha aplegat amb 41'5 tones, seguit de Sant Feliu de Guíxols amb 37'3, de Calonge amb 19'2, de Pals amb 10 tones o de Begur amb 9'2 tones de roba. La gestió d'aquest material té un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. El segon benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat, ja que Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. 

Els donants poden dipositar la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd que té la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits. 

Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: prop del 90% es tracta a la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. 

Aquest 2020, Fundació Humana té dos objectius per Catalunya: augmentar el número de punts de recollida a l'espai públic per facilitar les donacions i millorar els registres de recollida selectiva de residu tèxtil i en segon lloc disposar d'un sistema homogeni d'informació que permeti conèixer de manera transparent quant residu tèxtil es recupera, es reutilitza, es recicla o s'elimina. 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat