La Cuina de l'Empordanet fa una donació de 2.237 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple

La Cuina de l'Empordanet fa una donació de 2.237 euros a la Fundació Esclerosi Múltiple
Baix Empordà

Data: 24/09/2020

Sempre és un bon moment per participar en iniciatives solidàries i, en temps complicats com els actuals, encara resulta més necessari. És precisament això el que s’ha fet des de La Cuina de l’Empordanet.
 
Els 18 restaurants que formen part del col·lectiu gastronòmic empordanès van decidir col·laborar en la campanya ‘Restaurants que es mullen’ i el resultat ha estat del tot satisfactori, ja que s’ha fet una recaptació de 2.237 euros que s’han destinat íntegrament a la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM).
 
Iniciativa gastronòmica solidària
 
Durant el passat mes d’agost, els establiments participants havien d’escollir un plat de la seva carta i destinar un euro de la recaptació a la FEM.
 
A banda de la recaptació econòmica, els membres de La Cuina de l’Empordanet també han aportat el seu granet de sorra amb la difusió del material de comunicació de la campanya a través dels seus respectius locals i de les xarxes socials.
 
Cal destacar que ‘Restaurants que es mullen’ és una acció inclosa dins el ‘Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple’, la principal campanya de sensibilització i captació de la FEM, i la que té més repercussió mediàtica.
 
Un cop a l’any, tothom qui ho desitgi pot mostrar la seva solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia mullant-se a les piscines que participen en la campanya. Un petit gest que permet donar visibilitat al projecte i, en definitiva, a les 9.000 persones que han de conviure amb l’Esclerosi Múltiple a Catalunya. 
 
Fundació Esclerosi Múltiple
 
Creada l’any 1989 a Barcelona, la FEM és una entitat privada sense afany de lucre que treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn a través de moltes vessants (psicològica, social, laboral, neurohabilitadora, entre altres).
 
La tasca incansable de la FEM ha permès la consecució d’una sèrie de fites molt destacables. Només en el darrer any: un milió de visites a l’Observatori de l’Esclerosi Múltiple, 1974 persones voluntàries, 786 persones ateses als centres neurohabilitadors, 124 persones reben suport social i emocional, 119 persones ateses al Servei d’Atenció Domiciliària, 56 persones formades, 68 insercions laborals, i 76 ofertes laborals d’empreses.
 
La Cuina de l’Empordanet
 
La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega a un ample grup de professionals de la cuina i la restauració, que porta molts anys treballant en la difusió de la cuina del Baix Empordà.
 
Fou l’any 1995 quan el grup de restauradors que organitzava, des del 1983, les mostres gastronòmiques de La Cuina de l’Empordanet va decidir convertir-se en una associació sense ànim de lucre, per treballar des d’aleshores en la millora i la difusió de la cuina d’aquest petit rodal, cada dia i a tota hora, individual i col·lectivament.
 
Perfils i edats diferents, capaços d’intercanviar coneixement i criteris, de complementar propostes i de fer pinya per enlairar la qualitat i el prestigi d’una cuina ancestral i que ells s’han encarregat de preservar, però també de posar al dia i d’innovar quan ha convingut i quan la demanda del públic nostrat o forà així ho ha reclamat.
 
Formen part de la història gastronòmica d’un país que ha assolit l’excel·lència gastronòmica i ha esdevingut un referent mundial; no només per ser el primer col·lectiu que va creure en la identitat de la cuina del territori, sinó per la seva millora constant.
 
Alguns potser diran que en aquesta terra fer bona cuina és fàcil, perquè segurament tenim el millor rebost, però sense el seny i la rauxa, l’ofici i el compromís d’aquests professionals, res hauria estat com és ara.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat