Alerten de la tala d'una pineda a Calonge, però la propietat "s'empara en la legalitat"

Amb el canvi climàtic a l'ordre del dia, alguns veïns i veïnes de Sant Antoni de Calonge han emès un crit d'alerta davant la tala d'una pineda, ubicada a la zona oest del nucli. En concret, es tracta d'uns treballs urbanístics que salten a la vista davant l'impacte ambiental, i que entitats com la Junta d'Arbres han denunciat públicament per tal "de preservar els últims retalls verds de la Costa Brava".

Tanmateix, el terreny està catalogat com a urbanitzable, segons el POUM de l'any 1986, i ara, el seu propietari s'ha adherit al dret a tirar endavant el procés de construcció. Des de l'Ajuntament de Calonge apunten que "la llicència d'obres concedida s'ajusta a la normativa", i alhora remarquen "que la situació urbanística de l'espai s'ha posat a exposició pública en 3 ocasions, sense que hi hagi hagut cap al·legació".

De fet, el veïnat és coneixedor de la situació d'empara legal i per això, reclamen "que es produeixi un canvi de polítiques cap a una mirada més sostenible". Així, assenyalen "que els Planejaments dels anys '80 s'han de modificar a la situació actual d'emergència climàtica" i alhora demanen "un canvi de mentalitat" per preservar el medi.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient