Restringit ja l'accés amb vehicle a Castell i S'Alguer

Palamós

Data: 21/05/2018

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós ja restringeix l'accés amb vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l'Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori. Com cada any, aquesta mesura té com a objectiu garantir la seguretat de les persones i del patrimoni natural d’aquestes dues zones, en el cas que aquestes es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència. Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar a l'aparcament gratuït habilitat, però que fins a mitjans del mes de juny tindrà una capacitat limitada d'uns 300 cotxes.

El tancament es fa coincidint amb tots els caps de setmana del mes de maig. A partir del dissabte 2 de juny, el tancament s'aplicarà cada dia i mentre perduri el risc d'incendis forestals. La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori d’un únic vehicle per propietat. Amb aquest tancament es vol garantir la seguretat de les persones així com la d’aquests destacats espais litorals.

Estiu de 2019 amb nou aparcament
Aquest serà el darrer estiu on els vehicles podran estacionar en aquest àmbit de la plana de Castell, ja que s'està executant el projecte de restauració, integració paisatgística i ordenació del paratge de Castell que entre altres millores inclou la creació d'un nou aparcament amb l'objectiu de poder donar sortida a l'estacionalitat en l'ús de l'espai, i d'integrar aquest equipament en un indret d'alt interès natural com és Castell.

La nova àrea d’aparcament (de 1,7Ha i capacitat per a uns 660 cotxes) es preveu que se situï en l'espai de la plana més proper a la carretera (asfaltada) d'accés a Castell, i lluny de les visuals dels camins que condueixen a la platja, fet que en permetrà una molt millor integració en el paisatge. Serà modular, de manera que es podran anar obrint zones d'estacionament a mesura que s'incrementi l'afluència d'usuaris a Castell.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Medi Ambient