Detingudes dues persones a S'Agaró que estarien al capdavant de la xarxa de falsificació

ACTUALITZACIÓ (13:46h)

Detingudes dues persones a S'Agaró que estarien al capdavant d'una xarxa organitzada de falsificació de documentació

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han posat en marxa un macrooperatiu per desarticular aquesta organització que operava arreu de l'Estat Espanyol expedint permisos de conduir, de recuperació de punts i documentació relacionada. Segons informa la Policia, se n'haurien falsificat prop d'un miler.

El cap de la xarxa és un informàtic gironí que treballa a la Direcció General de Trànsit de Girona, que té accés a la base de dades, i que viu en un bloc de pisos situat davant la rotonda de s'Agaró que va direcció a Castell d'Aro i a Sant Feliu de Guíxols.

El dispositiu s'ha iniciat a les 06:30 hores a Quart, on viu la presumpta persona que posa en contacte a l'informàtic amb els compradors.

Passats pocs minuts de les 9 del matí, portaven al presumpte cap de la xarxa emmanillat fins al seu domicili, a la recerca de trobar més informació. L'escorcoll del pis ha durat fins a 4 hores, amb membres dels cossos policials entrant i sortint de l'edifici amb varies bosses i caixes de proves. 

A un quart de dues del migdia han sortit detingudes dels pis dues persones. L'home, i una dona que estaria dins la vivenda quan hi han accedit. 
També s'estan detenint a les persones que els han comprat, per imports que oscil·len entre els 3.000 i els 15.000 euros.

Hi ha hagut detencions en diferents punts del territori com a Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Llagostera, Quart i a la ciutat de Vic, i es preveu detenir un total de cap a 900 persones. La majoria d'escorcolls s'estan realitzant a les comarques gironines.

Es tracta de l'operatiu més gran organitzat mai a Catalunya contra una xarxa organitzada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Societat