Els municipis de la comarca habiliten refugis climàtics

Baix Empordà

Data: 15/07/2022

Com a conseqüència de l'onada de calor els municipis de la comarca han habilitat refugis climàtics perquè la gent, sobretot els més vulnerables tinguin un espai per refugiar-se de les temperatures extremes i fins i tot alguns esdeveniments s'estan readaptant per evitar exposar-se al sol.

L'onada de calor no dona treva i manté en alerta tot el territori pel risc d'incendi elevat i les altres temperatures. Per això, la Generalitat ha anunciat restriccions a 24 municipis de la comarca del Baix Empordà. De fet, El Departament d'Interior ha activat la fase d'alerta del PROCICAT i INFOCAT, així com el pla ALFA 3. Per això, s'ha tancat de nou l'accés al Massís del Montgrí i a les Gavarres.

Es preveuen màximes per sobre dels 40 graus, en un episodi "persistent" i actualment, "sense data final". Entre les mesures anunciades per la Generalitat, hi ha la suspensió de les obres a la xarxa interurbana de carreteres, la prohibició de l'activitat agrícola que comporti l'ús de maquinària entre les 12 i les 6 de la tarda -excepte la recollida de fruita i el conreu de l'arròs-, la cancel·lació de totes les activitats d'educació en el lleure com l'acampada i rutes, així com les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural.
Aquestes mesures es mantindran de moment fins dimarts que ve, 19 de juliol.

En aquest sentit, els ajuntaments dels municipis de la comarca també s'han mobilitzat per combatre la calor. Per exemple a Palafrugell, el consistori ha ampliat els seus refugis climàtics, en total ara n'hi ha tres, la Biblioteca Municipal, el Centre Municipal d'Educació i el Consell de la Gent Gran. Són espais habilitats amb confort tèrmic, aigua i descans per a la ciutadania per evitar cops de calor, especialment està destinat als col·lectius vulnerables.

D'altra banda, també es treballa per comptar amb espais públics a l'aire lliure amb zones d'ombra. L'Ajuntament de Palafrugell també demana als usuaris de les platges evitin l'exposició al sol durant les hores de més intensitat.

Un altre dels municipis que també ha habilitat zones per evitar la calor és Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró. El consistori ha habilitat una sala interior del Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro com a refugi climàtic per aquest divendres, dissabte i diumenge, entre les 12 h i les 18 h . L'espai està refrigerat amb aire condicionat i equipat amb taules, cadires, aigua i wifi gratuït. El servei està atès per membres de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil i també de Creu Roja .

Els esdeveniments d'aquests dies també s'han readaptat per evitar exposar-se el sol. És el cas de la Fira del Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà que l'organització ha reubicat alguns dels escenaris per tal que hi hagi més zones d'ombra i sigui més confortable per públic i artistes. A més, es remullarà l'espai abans de cada funció.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política