Palafrugell aprova una moratòria d'un any per a noves llicències de pisos turístics

Palafrugell

Data: 07/11/2023

L'Ajuntament de Palafrugell suspendrà les noves llicències a pisos turístics per un any. Ara, el govern local es pren aquest any per reflexionar sobre com modificar la normativa i veure quines aplicacions cal aplicar. L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha avançat que la intenció és blindar alguns dels barris perquè no hi hagi més apartaments i limitar-ne un màxim en d'altres.

El municipi de Palafrugell no tindrà nous Habitatges d'Ús Turístic (HUT) en un any i els que hi ha en actiu no podran ampliar la llicència d'activitat. Així ho ha aprovat el plenari municipal aquest dimarts 31 d'octubre amb el suport de totes les formacions, excepte Junts que s'hi ha abstingut.

L'alcalde, Juli Fernández, ha assegurat que el municipi ha de fer "una profunda reflexió sobre els pisos turístics" i per això ha apostat per paralitzar les llicències durant un any.

A partir d'aquí s'aprofitarà per veure possibles pisos que estan fora de la normativa vigent i també estudiar les necessitats d'habitatge de cada zona del municipi, sobretot el nucli antic. A més, el consistori analitzarà l'impacte que tenen aquests establiments en el model turístic del municipi.

Fernández ha apuntat que es plantejaran si hi ha barris on no poden obrir-se més pisos i si n'hi ha d'altrse que si que tenen marge de creixement per fer nous habitatges d'ús turístics, amb la intenció d'establir un percentatge màxim.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política