El 2020 la temperatura de l'aigua de mar va tornar a ser de rècord

Data: 04/06/2021

L'any 2020 ha estat el més càlid a Catalunya des del 1950, segons la catorzena edició del Butlletí Anual d'Indicadors Climàtics del Servei Meteorològic de Catalunya. En concret, l'estudi de les dades indica que en els darrers 71 anys la temperatura mitjana ha crescut 1,8 graus, i la dels estius ha pujat fins a 2,6 graus més. Pel que fa a les precipitacions, la diferència més marcada la trobem en els mesos d'estiu, amb una disminució del 38%.
 
La temperatura del mar també ha batut rècords. A L'Estartit, aquest 2020 s’han registrat 17,9 graus centígrads a la superfície de l’aigua, unes dades equivalents a les del 2014. Aquestes dades són fruit d'un canvi climàtic que avança a gran velocitat.

Aquest augment de la temperatura fa preveure que en els propers anys la tendència seguirà a l’alça. Per revertir aquesta situació els experts expliquen que cal canviar cap a un model de vida més sostenible, reduint, per exemple, les emissions de CO2 a l’atmosfera, o canviant els nostres hàbits de consum.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat