Sant Feliu de Guíxols viu un Carnaval excepcional amb més inscrits que mai

Data: 12/02/2024

La rua de Sant Feliu de Guíxols, la qual va presumir aquest any d'un rècord històric de participants amb més de 4.200 persones inscrites, gairebé mil més que l'any passat, va celebrar-se el darrer divendres.

La principal preocupació Del Dia Gran del seu Carnaval, va estar la previsió meteorològica. Però, finalment, no va haver-hi cap ruixat més que quatre gotes que tot just van caure en desfilar les darreres carrosses de la rua.

La pluja si va continuar durant el lliurament de premis que, per sort, van ser a zona coberta dins la carpa del Guíxols Arena. Fora d'aquest detall, el Carnaval ganxó va estar tot un èxit i les ganes que arribes aquesta rua van estar notables.

Aquest any l'eslògan, "El Carnaval Més Grillat de la Costa Brava", va definir molt bé l'essència del gran dia ganxó. Ja que, la Colla que té el títol de Carnestoltes 2024, són els Grillats amb el Rei Himba i la Reina Namibia.

Quant als premis, en la categoria de comparses els premiats van estar, en primer lloc, els Emmaskarats, el segon els Dakídallà, en tercer lloc, Els Gínjols d'en Bas i en quarta posició, la Quarta Paret-Team Carnaval.

Classificació de Comparses
1. Els Emmaskarats, “Les joies sagrades de l’Índia” (183 punts).
2. Dakídallà, “Wild Sabana” (175).
3. Els Gínjols d’en Bas, “A la recerca del glaç” (172).
4. La Quarta Paret-Team Carnaval “No hi ha una gent tan genial” (168).


Pel que fa a les carrosses petites, la primera guardonada va estar la Golfo's, la segona els Quatre Gats, la tercera Embarrakaldats i la quarta Uuhquexungu!! .
 
Classificació de carrosses petites
1. Golfo’s, “Golfo’s, plomes i ritmes tropicals” (409 punts).
2. Els Quatre Gats de SFG, “Gat-làctics” (390).
3. Embarrakaldats, “Alis Valquirias” (377).
4. Uuhquexungu!!, “Xungu Planet” (369).

Quant a les grans, en primer lloc, la Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca, la segona Mar i Muntanya, la tercera Els Marrecs i la quarta Els Merlots.

Classificació de carrosses grans
1. La Carnavalesca d’Olot i Castellfollit Roca, “Etern, aquesta va per tu” (496 punts).
2. Mar i Muntanya, “Reines del rodeo” (470).
3. Els Marrecs, “Aquest any ho petem” (458).
4. Els Merlots, “Terra de foc” (455).


Finalment, la carrossa d'animació guardonada va estar La Banda del Pati amb el lema "Som uns genis".

Classificació de carrosses d’animació
1. La banda del pati, “Som uns genis” (377 punts).


Tot plegat una gran rua que als ganxons i ganxones se'ls va fer molt curta i els va deixar amb ganes de més. Perfecte per afrontar totes les rues que seguien a la de Sant Feliu de Guíxols durant el cap de setmana de carnaval a la Costa Brava.