Terracotta Museu acull els projectes dels alumnes del cicle especialitzat en ceràmica

Aquest divendres s'ha inaugurat l'exposició "Obra final'22" a l'espai "La Peixera" del Terracotta Museu. Es tracta d'una mostra dels projectes finals de la nova promoció dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d'Arts Plàstiques i Disseny en Ceràmica Artística i Terrisseria. Aquest estiu el museu aposta per una programació d'exposició temporal amb una mirada àmplia de la ceràmica de la Bisbal.

"Obra final'22" és l'exposició col·lectiva dels alumnes de la nova promoció del CFGM de Ceràmica Artística i Terrisseria de la Bisbal d'Empordà. Una mostra per donar visibilitat als ceramistes novells que tot just comencen la seva carrera artística en aquesta disciplina. En total són quatre els alumnes que projecten els seus treballs finals en aquesta sala del Museu Terracotta. Són obres molt personals i diferents entre si.

Per exemple la Sílvia ha volgut expressar un tema que la preocupa amb el seu projecte "Un mar de plàstics", on trobem obres com aquestes "Del mar a taula" feta amb gres i porcellana o "Mediterrani" d'argila vermella i esmalt. Una denúncia, explica, a la degradació de les platges i mars.

L'Azaila, en canvi, ha volgut mostrar el seu món a través d'aquestes peces de porcellana que representen diferents temes com una ballarina, un camp de colza, el mar o explosions.

Són, per tant, les seves obres fruit de l'aprenentatge rebut durant els dos anys de formació. Des del cicle treballen les diferents tècniques de terrisseria i matèries per poder realitzar projectes artístics com aquests.

Aquest estiu el Terracotta Museu ofereix una programació d'exposicions temporals variada amb una mirada àmplia de la ceràmica de la Bisbal. Una altra de les exposicions, per exemple, és "Cuixart-Sala. Experiència mancomunada", dedicada a la relació professional entre dos artistes del Baix Empordà, el ceramista local Carles Sala i el pintor de Palafrugell Modest Cuixart.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura