Bona predisposició dels ajuntaments per col·laborar amb les despeses de l'escola de Verges

INTERVÉ: Noe Castillo, regidora d'Ensenyament de Verges

L'Ajuntament de Verges treballa perquè els 10 ajuntaments del seu entorn que utilitzen els serveis educatius de l'institut-escola Francesc Cambó facin una aportació econòmica per alumne que ajudi al consistori vergelità a pagar les despeses que genera el centre educatiu. 

L'Ajuntament assumeix totes les despeses de l'escola i això els suposa una partida important del pressupost municipal. Fa uns dies es van reunir amb representants dels 10 ajuntaments que utilitzen l'escola de Verges per demanar col·laboració econòmica. De la reunió en van sortir satisfets i amb una proposta de conveni perquè cada ajuntament faci una aportació per alumne. 
 
Verges destina entre 80 i 85 mil euros a l'escola. Amb les aportacions dels altres ajuntaments podran destinar més diners al manteniment del centre educatiu.

L'Institut-escola de Verges ha quedat petit pel volum d'alumnat que s'hi escolaritza. Fa 9 anys que tenen alumnes amb barracons a 700 metres lluny de l'escola de primària amb una carretera pel mig i que els perjudica el projecte educatiu que haurien de tenir com a institut-escola.

Des de Verges reclamen urgentment una nova escola. Actualment la Generalitat no té cap data per construir-la.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat