2765 esportistes participen en l'Oncotrail 2022

Palafrugell

Data: 01/10/2022

L'Oncotrail ha tornat a ser un èxit. Més de 2.700 participants van citar-se dissabte a la plaça de Can Mario per començar els 100 quilòmetres de la prova. Una cursa que destaca per la seva distància, però sobretot pel seu costat solidari, ja que els diners recaptats es destinen a millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer i les seves famílies. Dissabte ja havien recaptat més de 375.000 euros.

325 equips, o el que és el mateix, 2.765 esportistes. Aquests són els que van participar en la novena edició de l'Oncotrail, amb l'objectiu de completar els 100 quilòmetres. La prova solidària va tornar a sortir des de la Plaça de Can Mario amb el públic donant ànims als corredors durant els primers metres de la cursa. Una plaça que ja estava plena de gom a gom 20 minuts abans de la sortida, demostrant l'impacte que té l'Oncotrail, no només al Baix Empordà, sinó també més enllà de la comarca.

El recorregut començava al centre de Palafrugell i anava a buscar la costa cap a la platja de Castell de Palamós. Des d'allà, els corredors van passar per Llafranc, la platja Fonda de Begur fins a arribar al centre de Pals. Un cop allà, ja van començar a dirigir-se cap a les Gavarres, van entrar cap a Vall-Llobrega i van tornar cap a Palafrugell. Un disseny exigent, però que permet que els equips vagin fent relleus a cadascun dels 10 trams

Una cursa que permet recórrer els diferents terrenys del Baix Empordà i on es pot gaudir de l'entorn.

Una preparació que els equips intenten fer de manera conjunta, però que a vegades s'ha de treballar individualment per arribar a punt el dia de la sortida.

Si fer 100 quilòmetres ja és un repte, la vessant solidària de l'Oncotrail la fa més especial. Els equips han d'aportar 1.000 euros per poder fer la cursa. Uns diners que es destinen als hospitals gironins, cobrint necessitats com la renovació de llits o butaques, a l'Institut Català d'Oncologia per a la investigació i als propis serveis de l'Oncolliga.

De la mateixa manera que cada any augmenten participants, la col·laboració amb l'Oncotrail continua creixent, ja que aquesta edició ha comptat amb 600 voluntaris.

Aquesta és una mostra més de tot el que mou l'Oncotrail tant en l'àmbit esportiu com a solidari. De moment, ja porten recaptats més de 375.000 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Esports