Pals recorda la figura de Colom amb la V Jornada Colombina

Pals

Data: 13/08/2018

El Cercle Català d'Història ha portat a terme la cinquena Jornada Colombina d'Estudi i Commemoració a la vila de Pals amb motiu del 525 aniversari de la tornada de Cristòfor Colom del seu viatge de descoberta. 

Aquesta jornada té dos objectius molt clars: l'aspecte cultural i l'acadèmic. Pel que fa a la part acadèmica, es van portar una sèrie de conferiències a la Casa de Cultura, enguany el tema central va ser l’aportació que el Cercle Català d’Història va oferir al 56è Congrés Internacional d’Americanistes celebrat a Salamanca el passat mes de juliol. Les noves dades confirmen novament la tesi catalana i reafirmen, a més, Pals com a port de sortida. És arrel d'aquest fet que la Jornada Colombina s'acull al municipi de Pals. 
 
Per altra banda, l'aspecte cultural es va portar a terme a través d'una recreació on els actors van interpretar la tornada del viatge de descoberta de l'almirall Colom i el moment en que arriba a l'antiga Vila Reial de Pals amb tots els seus homes, mariners i soldats, per a fer una ofrena floral d'agraïment a la Mare de Déu. A mitja nit també van oferir al públic una ruta guiada i teatralitzada pel recinte medieval de Pals, amb l’escenificació i la història de la preparació del primer viatge. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura