Cap de setmana solidari i esportiu amb la celebració de la 8a edició de l'Oncotrail

INTERVÉ: Lluís Comet, director de la prova 

Prop de 2.300 persones participaran el pròxim cap de setmana a la 8a edició de l’Oncotrail, la trail solidària de 100km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. Després d’un any d’aturada a causa de la Covid, la iniciativa ha aconseguit reunir més equips que mai, un total de 286 equips de 8 integrants, i s’han batut també tots els rècords de recaptació: fins al moment ja s’han recollit 318.00 euros, una xifra que s’espera que augmenti encara més ja que la plataforma de donatius continua oberta.

La cursa manté tots els elements que la caracteritzen i que l’han convertit en una de les cites més esperades del calendari, si bé s’han fet petites adaptacions per tal de complir els protocols de seguretat Covid establerts per les autoritats. Així doncs, seguint en la línia d’altres anys, el recorregut estarà dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava entre la platja de Castell de Palamós i la platja de Pals, així com per corriols interiors i de les Gavarres.

Els equips podran fer relleus en els diferents punts de control, però sempre hi haurà d’haver com a mínim quatre membres en marxa. El recorregut es pot fer corrent o caminant i es preveu que els primers classificats aconsegueixin acabar la cursa en un termini d’unes vuit hores, mentre que els darrers podrien arribar a Palafrugell l’endemà diumenge a les dues de la tarda. 

El que sí que ha canviat és el punt de sortida, que no serà a la cèntrica plaça de Can Mario, com en anteriors edicions, sinó a l’autovia de Palafrugell a Calella i Llafranc. Aquesta nova ubicació permetrà organitzar una sortida esgraonada respectant les distàncies de seguretat.

El que tampoc no ha variat respecte edicions anteriors és la implicació dels voluntaris. Més de 500 persones provinents de totes les comarques gironines col·laboraran amb l’esdeveniment des de diferents àmbits.

La finalitat de l’Oncotrail és recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines i els seus familiars. Per aquest motiu, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros.

En total, en les set primeres edicions es van recollir un total de 1.233.00 euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports