Colomers viu la sisena trobada de camions i maquinària de ràdio control

Colomers

Data: 09/12/2018

 INTERVÉ: ​Carles Domènech, regidor de Cultura i President del Club Colomers RC

Colomers ha estat aquest cap de setmana la capital dels aficionats al ràdio control. El municipi baix-empordanès ha celebrat la sisena trobada internacional de camions i excavadores de ràdio control.

Aficionats de tot Catalunya, del País Valencià, de Huesca i fins i tot de França s'han reunit a Colomers on han pogut gaudir dels seus camions i alhora han mostrat al públic les seves joies en miniatura. 

Aquestes miniatures recreen els moviments que fan els camions i excavadores de gran tonelatge. Són vehicles de ràdio control fets pràcticament a mida per cada pilot. 
Construir la seva pròpia màquina, demanar a un amic que la construeixi o comprar-la són les diferències que hi ha entre els seguidors d'aquesta afició que té com a principal objectiu l'oci, però que també fomenta la creació de vincles entre els aficionats d'arreu dels països.

Amb un comandament a distància que emet ones elèctriques els aficionats són capaços de fer moure els seus vehicles i conduir-los fent-los circular per unes petites carreteres que simulen la vida real. Per les petites carreteres de la sala de Colomers hi han passat vehicles de transport, industrials i agrícoles. 
L'afició al ràdio control prové dels països europeus com Bèlgica, Holanda o Alemanya i ja fa més de sis anys que ha arrelat a Catalunya. L'afició té com a principal objectiu l'oci, però que també fomenta la creació de vincles entre els aficionats d'arreu dels països. 

Actualment el Club de Radiò Control Colomers és el més antic de l'Estat Espanyol i enguany ha apostat per diferents novetats com són la primera trobada de maquetes estàtiques i una nova secció de cotxes tot terreny de ràdio control amb un nou circuit específic per a ells, que ja ha estat inaugurat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports