Més de 500 regatistes participaran a la Palamós Optimist Trophy

Palamós

Data: 11/02/2019

Intervenen: Miquel Avinyó, President Club Vela Costa Brava; Josep Isern, Federació Catalana de Vela; Lluís Puig, Alcalde

550 regatistes estan citats del 13 al 17 de febrer per competir a la Palamós Optimist Trophy. Un trofeu que acollirà regatistes de més de 30 països i que és la segona regata més multitudinària del seu ram després de la que es fa a Garda, Itàlia.

Representants de la Federació Catalana de Vela, la Diputació, l'Ajuntament, la Generalitat i el Club Vela amfitrió han presentat una regata que portarà també un centenar d'entrenadors i un miler d'acompanyants.

La regata, de caràcter internacional, tindrà com a representants locals Ona Garcia, Miquel Palomares, Antoine Oganezov i Adrià Auladell. Hauran de competir amb noms destacats del panorama optimist internacional.

Catalunya, Espanya, Alemanya, Suïssa, França i Holanda són els països amb més presència en una regata que també tindrà participants d'indrets tan llunyans com Estats Units, Bermudes, Colòmbia, Mèxic i Israel.

Una regata clau per la promoció econòmica

Des de la Federació Catalana de Vela s'ha destacat la importància de la Palamós Optimist Trophy en el panorama velístic internacional.

La promoció que això significa per Catalunya i Palamós ha estat destacada per les tres administracions que donen suport a la competició com són Generalitat, Diputació i Ajuntament. El representant del Govern, Josep Pujols, ha destacat que la regata permet veure el potencial dels esportistes catalans en un context internacional i el de la Diputació, Carles Salgas, ha destacat que en temporada baixa, l'esdeveniment permet omplir unes 700 habitacions. L'Alcalde Lluís Puig ha afirmat que és una inversió de persent però també futur.

A nivell logístic el 'village' de la regata es situarà a l'aparcament de la platja gran i hi haurà una sola àrea de regates.

HI haurà dos dies de regates classificatòries on la flota es dividirà en cinc grups de 110 regatistes i 15 proves al dia, tres per grup. Els dos últims dies es dividiran els regatistes en cinc grups, segons els resultats d'aquestes proves classificatòries.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports