Complicació a l'hora de gestionar els entrenaments fora de pista

Palafrugell

Data: 17/04/2020

INTERVENEN: Xevi Garcia i Marc Comamala, entrenador i preparador físic del Corredor Mató Palafrugell

Amb les portes tancades i sense jugadors a pista ni afició a les grades. Així estarà fins a nou avís el Pavelló de Palafrugell a causa de les mesures preses per evitar la propagació del coronavirus.

Davant la possibilitat de reprendre la competició, decisió que està en mans de la Federació Espanyola de Patinatge, el primer equip del Corredor Mató Palafrugell no ha deixat de treballar. Des de l'aturada de la lliga el cos tècnic ha buscat tenir als jugadors actius en la mesura del possible. En aquest sentit des que es va fer pública l'aplicació de l'estat d'alarma van decidir proporcionar als jugadors un pla específic d'exercicis per fer aquests dies des de casa. 

El planning que els ha organitzat el preparador físic del club Marc Comamala està dividit en mobilitat, força, una part més preventiva i especifica per a cada jugador i una part més aeròbica.

El fet que l'hoquei es jugui amb patins i estic complica la gestió dels entrenaments fora de pista. Per aquest motiu destaquen que si la decisió de la Federació fos reprendre la competició, necessitarien més temps que altres esports per tornar a adaptar-se, ja que sobre rodes la musculatura funciona de manera molt específica. Aquesta part més especifica dels entrenaments l'haurien de començar a realitzar força temps abans de tornar a competir per evitar possibles lesions.

Més enllà dels entrenaments el fisioterapeuta Eduard Bardera ha anat controlant a Pol Vives i Mikel Abeal, jugadors que van sortir amb lesions de l'últim partit davant el CE Lleida Llista Blava, fa gairebé sis setmanes. Per altra banda també els ha seguit assessorant la nutricionista del club Sílvia Vendrell.

Els esportistes estan vivint aquests dies amb la incertesa de no saber quan tornaran a les pistes i, de fet, jugadors de diferents clubs que competeixen a l'OK Lliga s'han pronunciat en contra de finalitzar la temporada a porta tancada.

Mentre no es pot tornar a les pistes ni celebrar més gols, recordem que els de Xevi Garcia ocupen l'onzena posició amb 21 punts, 6 victòries, 3 empats, 16 derrotes i 51 gols anotats.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports