El Banc de Sang i Teixits continua cridant a la ciutadania a fer donacions

El Casal Parroquial de Palafrugell es tornarà a convertir, aquest dissabte, en un punt de donació de sang. Ja s'han apuntat, al portal de cita prèvia, més d'un centenar de donants.

El Banc de Sang i Teixits continua fent crides a la ciutadania per tal que es vagi a donar sang. Els últims mesos havien estat especialment dolents. Mentre l'activitat als hospitals s'havia mantingut estable, en el mateix període de temps menys persones havien donat sang. A conseqüència, les reserves van anar disminuint fins al punt de tenir reserves per a només quatre dies.

Per aquest motiu i amb el propòsit de remuntar les donacions, des del Banc es va insistir en la necessitat que la població que tingui entre 18 i 70 anys, pesi més de 50 kg i es trobi bé de salut, anés a donar-ne. La crida va funcionar i han aconseguit remuntar la situació fins a tenir reserves per a sis dies, tot i que quan les xifres òptimes impliquen tenir-ne per a deu dies. En aquest sentit, continuen animant a la població a què vagin, regularment, a donar sang. Per encarar l'últim trimestre de l'any amb més tranquil·litat caldria que es realitzessin 1.100 donacions diàries.

Les donacions de sang es poden fer als hospitals o bé als diferents punts mòbils que s'instal·len arreu del territori, com Palafrugell, que celebrarà al llarg de tota la jornada d'aquest dissabte 19 de novembre, una nova campanya de donació de Sang. Tindrà lloc al Casal Parroquial de 10 a 14 i de 16 a 20.30 h i ja gairebé ha omplert totes les places disponibles que ofereix el portal de cita prèvia. S'hi han inscrit més de 115 donants.

El punt de donació de sang es traslladarà a l'Ajuntament de Verges el pròxim dimarts i al CAP de Palamós, el dissabte 26 de novembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat