La pedregada afecta l'estat dels animals: "Les ovelles han deixat de belar"

Des d'aquest dimecres al vespre al Mas Casas de Cruïlles les ovelles resten en silenci i les gallines no han post cap ou. Els seus propietaris veuen perillar el negoci, ja que també han de fer front als desperfectes de les seves instal·lacions.

El silenci s'ha imposat al Mas Casas. L'explotació agrícola i ramadera, ubicada a Cruïlles, s'ha vist greument afectada per la pedregada d'aquest dimecres. Les ovelles i els xais han deixat de belar, i algunes van coixes pels impactes rebuts. Les gallines, en canvi, aquest matí no han post cap ou i la dificultat per moure's és evident. 
 

El més impressionant va ser ahir al vespre, les ovelles no belaven, ni els xais petits. Aquesta tarda veurem com va la munyida, perquè moltes vegades amb un cop d'estrès perds la llet completament. - Anna Pijuan, Mas Cases

La pedra va començar a caure vora les vuit del vespre, quan les ovelles estaven pasturant. Els propietaris del mas, en veure la magnitud de la precipitació, van entrar els animals al corral amb la voluntat de resguardar-los. 

Moltes teules de la instal·lació a hores d'ara es troben a terra. La coberta no va resistir els cops i ha quedat completament foradada.
 

Vam mirar per la finestra i era com una cortina blanca. En veure això, vam decidir entrar a les ovelles, que estaven pasturant. - Anna Pijuan

Amb tot, ja han pogut parlar amb l'assegurança, i aquesta els hi cobreix una part de les destrosses. Referent a la resta de despeses, que hagin d'afrontar de la seva butxaca, fan una crida a la solidaritat de veïns i amics, així com resten a l'espera que l'administració emeti ajudes econòmiques.
 


Ens preocupa la falta d'ingressos. Tot això, és una cadena que no sabrem com acabarà. - Anna Pijuan

Actualment, Mas Casas de Cruïlles dibuixa el futur del negoci amb incertesa. Sol·liciten als responsables polítics que declarin la zona catastròfica, ja que més cases del veïnat han patit greus afectacions per la pedregada. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat