Els ucraïnesos del Baix Empordà viuen amb neguit la guerra amb Rússia

La guerra entre Ucraïna i Rússia es va oficialitzar aquest dijous. Els ucraïnesos residents al Baix Empordà segueixen amb neguit el conflicte i esperen l'arribada dels seus familiars a la comarca.

A les 4 de la matinada d'aquest dijous, el president rus, Vladímir Putin, anunciava a través d'un missatge institucional la invasió d'Ucraïna. Els bombardejos foren imminents i es van sentir fins i tot a Kíev, la capital.

Després de dos dies de combat obert, els ucraïnesos assentats al Baix Empordà segueixen els esdeveniments amb preocupació. A Calonge, en concret, n'hi viuen 81 entre una població total de 10.000 habitants. Els que tenen familiars al país, esperen que puguin travessar la frontera en els pròxims dies i arribin finalment a Catalunya.

Si ens remuntem als orígens d'Ucraïna, i ens traslladem a principis del s. XX el país estava dividit en dos, una part era Russa i l'altra pertanyia a Polònia. Més endavant passarà a formar part d'una república de la Unió Soviètica i, el 1991, amb la seva desintegració, obtindrà finalment la independència. Una història que alguns encara rememoren, tot i que el sentiment de germanor anuncien que amb la guerra "s'ha acabat".

Certs ucraïnesos residents al Baix Empordà mantenen "l'esperança" de la victòria i alhora, fan una crida a la resta de països perquè "s'afegeixin a la lluita". En aquest sentit, consideren que les sancions s'haurien d'incrementar i clamen perquè s'obrin les fronteres i s'acullin els refugiats.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat