Com les deixalles desemboquen en obres d'art: 'Art is Trash' exposa a la Fundació Cuixart

La Fundació Cuixart de Palafrugell ha presentat l'exposició 'Miracle' de l'artista urbà Francisco de Pájaro, conegut com a 'Art is Trash'. Les seves obres normalment estan creades a partir de les deixalles dipositades als carrers, però en aquesta ocasió, les peces són fruit d'un treball d'estudi que reflexiona entorn de la decadència de l'ésser humà.

Les seves obres s'han gestat als carrers de Londres, Berlín, Nova York o Barcelona. Francisco de Pájaro, conegut amb el sobrenom artístic 'Art is Trash', cerca les deixalles dipositades a les grans ciutats per crear unes peces, que parlen sobre el consumisme i la petjada ecològica de l'ésser humà.

Emmarcat en el festival de reciclatge RE_Palafrugell, la Fundació Cuixart ha comptat aquest dissabte amb una sessió del treball en directe de l'extremeny. Cartons, bosses d'escombraries i cinta aïllant han estat els materials, que han desembocat en una escultura exterior de caràcter efímer.

A l'interior del centre cultural, en canvi, es desplega l'exposició 'Miracle'. Les peces, que foren creades a l'estudi de Pájaro, mostren sense embuts la cara més tràgica de l'ésser humà. Algunes compten amb una forta presència de colors i línies marcades, que rememoren Basquiat, mentre que d'altres les figures es fonen, com Dalí.

La mirada crítica de 'Miracle' es podrà visitar a la Fundació Cuixart durant tots els caps de setmana fins al 6 de gener. Seguint la mateixa línia, el centre també ha programat mercats de drap, tallers d'andrògines i jocs com el trencadís.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura