Centres de salut gironins reben 188.560 euros de l'Oncotrail

Palafrugell

Data: 24/01/2023

La Fundació Oncolliga, a través de la cursa solidària Oncotrail, va recaptar l'any passat 381.000 euros. Gairebé un 50% dels donatius s'han destinat a vuit centres de salut gironins, entre els quals l'Hospital de Palamós, per millorar el confort i el diagnòstic dels pacients amb càncer.

El 2013 es va celebrar la primera edició de l'Oncotrail, i d'ençà que s'han recaptat prop de 2 milions d'euros. En concret, l'any passat els equips participants van donar un total de 381.000 euros, entre els quals 188.560 s'han destinat als hospitals gironins. Al centre de Palamós, per exemple, s'ha comprat material per al tractament i la detecció de tumors mamaris.

La resta dels fons s'han adreçat al projecte de recerca sobre el càncer d'ovari, liderat per l'Institut d'Investigació Biomèdica del Josep Trueta, o al finançament dels nous programes de nutrició i sexualitat a la Fundació Oncolliga Girona.
 

L'any passat vam registrar un rècord de recaptació. Un 70% dels diners els destinem en la millora dels hospitals i el confort dels pacients amb càncer, i un 30% es queda a la Fundació per donar continuïtat als serveis que oferim durant l'any. - Lluís Comet, director de l'Oncotrail

A l'octubre es va incorporar a la fundació una professional que ofereix assessorament en nutrició. Hem de remarcar que l'alimentació no cura, però pot ajudar al benestar quan estàs dins un procés oncològic. A més, a partir del 9 de febrer engeguem un servei de sexologia. Personalment, estem molt contents, perquè avui dia és un tema tabú i, en el cas concret dels pacients amb càncer, poden aparèixer efectes que perjudiquen la bona salut sexual. De fet, encara no hem començat i l'agenda de visites està plena. - Paqui Badosa, presidenta de la Fundació Oncolliga

L'Oncotrail està d'aniversari
La cursa solidària de 100 km que transcorre entre el litoral de la Costa Brava Centre i el paratge de les Gavarres es celebrarà el 7 i 8 d'octubre, amb el límit de participació fixat en els 300 equips. Les primeres 100 places, que s'han reservat per les formacions d'anys anteriors, s'ompliran el 30 de gener, mentre que a partir del 13 de febrer les inscripcions s'obriran al conjunt de la població.
 

Primer vam ajudar com a voluntàries, marcant el recorregut, i després ens vam animar a participar. Cada any ho fem amb els nostres respectius equips i a més, som sòcies de la fundació. - Mercè Pallarès i Teia Galí de Les Engaroinades i Els Gruixuts

Fa una dècada que es va engegar l'Oncotrail i amb motiu de l'efemèride els seus impulsors preparen un conjunt d'accions. A hores d'ara, estan treballant en el llançament d'una línia de roba esportiva, que estarà disponible a la web de Tactic Sport, i a partir de l'octubre, es programarà una mostra fotogràfica itinerant amb instantànies emblemàtiques de les proves.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports