Gómez i Salvado s'imposen a la VolCAT Costa Brava

Els corredors Alejandro Gómez i Aranxa Salvado, de l’equip Olympia i Gobik, es van proclamar campions de la VolCAT Costa Brava. La cursa de BTT es va celebrar aquest cap de setmana a Calonge i Sant Antoni i va aplegar 500 ciclistes en un traçat de 120 quilòmetres de distància i 3.100 metres de desnivell.

Els experts damunt les dues rodes es van trobar amb pendents llargs i constants que van transcórrer per tota mena de terrenys. Trams on rodar de pressa i en grup, i altres més lents i tècnics per gaudir del massís de les Gavarres.

En la categoria masculina van pujar al podi Alejandro Gómez, en primera posició, Roberto Bou, en segona, i Guillem Muñoz, en tercera. Tot i que durant la primera etapa el ciclista Francesc Guerra es va imposar davant els seus companys, la disputa de diumenge va brindar als guardonats una recuperació del marge perdut en el tram inicial de la competició.

En categoria femenina, encara que Sílvia Roura s’imposés a l’etapa de dissabte, fou Arantxa Salvado que va quedar en primera posició, seguida de la ganxona. Finalment, va completar el podi Olga Echenique.

Després d’una sortida neutra, el transcurs de la prova va fer palès del cansament a les cames. Per aquest motiu, es va crear un grup davanter  d’uns sis ciclistes, que van aportar l’emoció dels aficionats fins al final. En una edició marcada per la Covid, la prova es va celebrar sense cap incidència ni entre els equips ni els espectadors.