Més de 15 embarcacions tradicionals participen a la trobada de Calella

Palafrugell

Data: 30/06/2019

Intervé: Perer de Prada, Associació dels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell 

Ja fa 27 anys que s'organitza la trobada d'embarcacions tradicionals a la platja del Port Bo de Calella de Palafrugell. En aquesta ocasió s'han reunit més de 15 embarcacions que han navegat a vela fins la Cala Pedrosa de Tamariu, on han pogut gaudir d'una àpat típic dels pescadors en el passat. 

Els llaüts reunits havien sigut de pesca. Un d'ells, el més antic, va ser construït el 1945 i té les línies d'aigua de pesca, però en poc temps es va convertir en una embarcació d'esbarjo. Una de les reclamacions per part de Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial és el suport de l'Administració a l'hora de subvencionar el manteniment d'¡aquestes embarcacions, ja que segons manifesten els membres de la Federació, fomenten el patrimoni marítim de Catalunya i les despeses corren només a càrrec dels particulars. 

La de Calella és una de les tres mostres que s'han dut a terme avui, dia de Sant Pere, patró dels pescadors i de Calella. Les altres dues mostres d'embarcacions tradicionals s'han duta  terme a Cambrils i a Sant Sabrià. 
 
La mobilitat de les embarcacions és complicada fins arribar a la trobada, per això les barques reunides han comptat amb el suport dels ports de Sant Feliu de Guíxols, la Marina Nova de Palamós, el Club Nàutic Llafranc i el Club Nàutic Calella. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports