La Ganxotrail reuneix 600 esportistes

La Ganxotrail, la cursa de muntanya per l'Ardenya, ha aplegat aquest diumenge uns 600 participants. Organitzada pel Centre Excursionista Montclar, i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, s'han programat dues modalitats per fer-la corrent o caminant.

Ni el vent, ni la fred matinera han servit d'excusa pels gairebé sis-cents esportistes que han participat aquest diumenge en la quarta edició de la Ganxotrail. La cursa de muntanya que arranca vora el mar, però que principalment transcorre pel paisatge escarpat del Massís de l'Ardenya, s'ha erigit en la primera trobada anual pels corredors i corredores.

La competició es fracciona en dues modalitats. Per una banda, s'ha creat un recorregut de 12 quilòmetres, que correspon al circuit de la marxa, i aplega en major mesura famílies i amics. D'altra banda, es desplega un itinerari de 18 quilòmetres, que està pensat per fer-lo corrent. Enguany, el Centre Excursionista Montclar ha optat per modificar el seu traçat.

L'objectiu és oferir una cursa adaptada als diferents nivells. També, es vol conscienciar sobre la sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient i, en aquest sentit, els seus organitzadors apunten que les curses de muntanya ajuden a preservar l'entorn.

La Ganxotrail és una prova sense ànim de lucre. Així doncs, els diners recaptats es destinaran a pagar els costos d'organització i el restant, servirà per participar en l'Oncotrail. Una cursa de la Fundació Oncolliga, que recull diners per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports