La 20a travessa de natació de Begur destinarà la recaptació a la Fundació Josep Carreras

La 20a travessa de natació de Begur destinarà la recaptació a la Fundació Josep Carreras
Begur

Data: 13/07/2018

La XX travessa de natació popular de s’Eixugador a Aiguafreda de Begur, que tindrà lloc aquest diumenge al matí, destinarà tota la recaptació a favor de la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia. El preu per participar a la travessa, que organitza l’àrea municipal d’Esports, és de 8 euros. L’any passat van participar un total de 349 nedadors, on l’única condició és que siguin majors de 12 anys. La prova marítima es concreta en cobrir la distància entre les dues cales begurenques, que es troben, aproximadament, a uns 1.000 metres. “És una prova molt familiar per gaudir del litoral de Begur i, a més, enguany totalment solidària”, ha recordat el regidor d’Esports, Martí Aldrich.

La prova s’iniciarà a les 9 del matí amb la inscripció dels participants a la cala d’Aiguafreda. I mitja hora més tard, els participants, amb embarcacions o a peu passant pel camí de ronda, que es va fer per primera vegada l’any passat, aniran al punt de sortida. La sortida es preveu a les deu del matí.

Hi ha set categories, segons l’edat, per cada gènere. Cada categoria compta amb premis per als tres primers classificats. A més, hi ha un premi per al guanyador absolut i premis per al nedador i la nedadora més veterans. En acabar la prova, tots els participants seran agraciats amb un esmorzar i una samarreta. L’any passat, els guanyadors absoluts van ser Miquel Linares, amb un temps de 9’ i 10’’, i Estel Galo, amb un temps de 9’ i 54’’.

Pere Carreras, extècnic de l’àrea i impulsor de la prova, ha recordat que la travessa de natació va néixer l’any 1999 com alternativa a la cursa de Sant Pere, que va perdre públic davant una altra prova que es feia en un altre municipi gironí. La primera edició de la travessa de natació va aplegar 18 nedadors, ha explicat Carreras. Però, de seguida, la travessa va anar creixent, i actualment la mitjana de les darreres edicions ronda els 300.  Fins ara s’ha hagut de suspendre, pel mal temps, una vegada; va ser l’edició de l’any 2012. La cursa de Sant Pere de Begur, de la qual es van fer unes deu edicions, consistia en fer tres voltes al vial de circumval·lació del nucli de Begur. La sortida i la meta de la prova atlètica, que tenia un recorregut d’uns 9 quilòmetres, era a la plaça de la Vila.


Fotos: Ajuntament de Begur.
 

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports