El pailebot Santa Eulàlia segueix amarrat a Sant Feliu celebrant el seu centenari

El pailebot Santa Eulàlia arribava dissabte al mati a Sant Feliu de Guíxols acompanyat per una comitiva d'embarcacions del port ganxó. En motiu del centenari de la construcció d'aquest vaixell el Museu Marítim de Barcelona l'ha enviat de ruta fins el proper febrer per la costa catalana per oferir visites guiades a bord del pailebot.

Durant 3 dies ha estat amarrat al port de Sant Feliu obrint les seves portes a tothom qui l'ha volgut visitar. Les  visites guiades han servit per conèixer millor com era la navegació en un vaixell d'aquestes característiques. Sant Feliu de Guíxols va fer-li dissabte la rebuda que es mereix aquest pailebot i algunes embarcacions guixolenques del Club Nàutic, la colla Gegantera, l'Associació Llop de Mar i el Club Nàutic Vell a més de la Confraria de Pescadors i representants de la ciutat van donar-li la benvinguda.

De fet aquest pailebot s'ha convetit en una extensió del Museu Marítim de Barcelona. Va ser construït l’any 1918 en una drassana de la costa alacantina com a veler destinat inicialment al comerç amb Amèrica i ports de la Mediterrània. Es tracta d’un dels velers més antics de la Mediterrània que encara navega.
 
L’any 1997, quan estava a punt de ser desballestat, el Museu Marítim de Barcelona va adquirir-lo per incorporar-lo a la col·lecció del Museu. L’objectiu va ser recuperar un exemplar d’aquest model de veler antic mercant en el marc de recuperació i difusió del patrimoni marítim. D’ençà la recuperació del pailebot, batejat a Barcelona com a Santa Eulàlia en honor de la copatrona de la ciutat, aquest vaixell forma part de la col·lecció a mar del Museu i és una extensió del Museu a l’aigua. S’ha convertit en un dels símbols inequívocs de la ciutat de Barcelona i un ambaixador arreu del món.

El Museu d’Història de Sant Feliu  s’ha adherit com a membre de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana i per això el Santa Eulàlia ha pogut parar a la ciutat ganxona. Ja havia visitat Sant Feliu, la última vegada el 2005.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports