Concentracions per demanar l'absolució de l'activista independentista Marcel Vivet

Palamós

Data: 18/06/2021

Intervé: Marcel Vivet, Activista independentista condemnat a 5 anys de presó

Al Baix Empordà hi va haver concentracions a Palafrugell, Palamós i La Bisbal

Concentracions arreu del país per demanar l'absolució de Marcel Vivet. Un jove de 27 anys condemnat a 5 anys de presó acusat d'agredir un Mosso d'Esquadra en la manifestació contra el sindicat ultradretà Jusapol a Barcelona en el marc de les protestes contra la sentència del Procés.  Una manifestació, si ho recorden, que va acabar amb aldarulls i la imatge viral d'una línia d'antiavalots de Mossos d'Esquadra pintats amb pols Holi.


La sentència admet que no hi ha cap prova directe que incrimini l'activista de Badalona però que n'hi ha prou amb el testimoni del Mosso d'Esquadra per incriminar-lo. Una sentència que critica l'ús de tàctiques de guerrilla urbana per part de l'acusat.

La indignació per la sentència ha fet sortir desenes de persones al carrer, ja que la consideren desproporcionada i un intent de castigar la dissidència. Cal recordar que la Generalitat demanava 4 anys de presó, un fet durament criticat pels concentrats.

Per altra banda la defensa de Marcel Vivet ha acusat alts càrrecs de la Generalitat i Interior de falsificar documentació.  Denuncien una pràctica corrupte basada en una tesi condemnatòria. Segons indiquen el Mosso que ha estat la base de la sentència condemnatòria va acusar un altre jove en paral·lel per exactament els mateixos fets.

Al Baix Empordà hi va haver concentracions a Palamós, Palafrugell i La Bisbal

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política