Le Centaure torna al Baix Empordà

Ha passat a saludar a la premsa i les administracions abans que el seu genet expliqués la duresa del repte que estan a punt d'assumir. Del 8 al 10 de febrer un grup de genets participaran a Le Centaure. Una competició que és considerada com el Dakar de l'equitació, i que té per epicentre Llagostera, Tossa i diverses poblacions del Baix Empordà.

'Le Centaure' és un raid internacional nocturn d'orientació en cavall impulsat per la Federació Internacional de Turisme eqüestre, que ha confiat l'esdeveniment a Cavall de Mar, un centre d'equitació de Llagostera. La competició té un recorregut de 100 quilòmetres pels boscos de Les Gavarres i l'Ardenya. Passarà pels municipis de Llagostera, Santa Cristina d'Aro, Tossa de Mar, Castell-Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Es tracta d'una prova que es caracteritza per la seva duresa, on els cavalls i genets estan sotmesos a una gran intensitat física i també psicològica i on la mentalitat del genet i la dosificació de l'esforç del cavall són elements clau.

La competició té origen francès, però el 2015 va sortir el primer cop de l'hegàgon per recalar en terres gironines. La bona experiència d'aquella edició i la puixança del món del cavall gironí han permès recuperar el raid.

A la competició hi haurà un equip gironí amb els cavalls Tòtem i Gaia.

Més enllà de la competició esportiva, Le Centaure implica un gran moviment de persones, ja que els genets, familiars i membres del seu equip s'allotgen en hotels de la zona.

L'alimentació i la cura dels cavalls són elements que l'organització valora i controla molt. L'equip local ha destacat que jugar a casa no és cap avantatge, perquè el nivell és altíssim, la cursa és nocturna i la precisió és molt elevada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports