Els museus eviten el tancament però viuen una important davallada de visitants

Palafrugell

Data: 05/11/2020

INTERVENEN: Àlex Susanna, director d'art de la Fundació Vila Casas // Josep Espadalé, director del Museu del Suro

El darrer paquet de mesures restrictives per tal d'intentar frenar la segona onada de la pandèmia a Catalunya va comportar el tancament total d'equipaments culturals com els dels sectors de la música, el teatre o el cinema. Mentrestant, d'altres van salvar la situació: museus, galeries d'art i llibreries poden mantenir les portes obertes amb un aforament d'una tercera part. 

Al Baix Empordà segueixen en funcionament, per posar-ne un exemple, els museus d'art contemporani que la Fundació Vila Casas té a Torroella de Montgrí i Palafrugell. Malgrat seguir oberts, des de la fundació lamenten que no s'hagi tingut en compte que la cultura és segura i pràcticament lliure de contagis. 

Si creuem la Plaça de Can Mario de Palafrugell anem a parar a un altre equipament com és el Museu del Suro. Observen que el fet de poder obrir no és sinònim de que les coses vagin bé. 

Mentre que el Museu del Suro ha cancel·lat qualsevol tipus d'activitat, la Fundació Vila Casas manté només les de caire educatiu. Aguanten, això sí, les exposicions temporals d'aquesta tardor a un i altre equipament. La mostra 'La Captura', al Museu del Suro, i les dedicades a Josep Clarà i Tània Font, a la Vila Casas.  En qualsevol cas, amb molta menys gent de la desitjada degut a les restriccions perimetrals que no permeten canviar de municipi els caps de setmana i també, aprecien, perquè les autoritats no han comunicat prou bé a la població que aquest tipus d'instal·lacions són visitables. 

En el cas del Museu del Suro aprofiten per emplaçar sobretot els palafrugellencs a visitar-los durant el que resta d'any, i és que a partir del gener començaran una reforma integral de la museografia de l'equipament que el redissenyarà de nou. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura