L'atleta Jordi Gamito serà a la Western States de Califòrnia

INTERVÉ: Jordi Gamito, atleta

Jordi Gamito ho té tot a punt per la seva temporada més ambiciosa. Després de convertir-se en tota una sensació del Trail Running el 2018 amb dos tercers llocs al Mont Blanc i a l'Ultra dels Pirineus i guanyar a l'Everest ja pot deixar de ser el paleta que corre o el 'runner' que es guanya la vida en la construcció. El renom li ha permès viure dels sponsors i centrar-se en la competició des d'aquest any. 

Després d'un hivern llarg amb una lesió al tibial anterior, Gamito ja torna a estar recuperat. Va arrencar fa cosa de dues setmanes fent el rècord de temps a l'Sky Gran Canaria i ara prepara una de les curses que porta més anys esperant: la Western States Endurance Run, una prova de 100 milles a Califòrnia a finals de juny. De fet, es desplaçarà als Estats Units un mes i mig abans de la cursa per preparar-se. 

Aquesta serà una de les curses clau que s'ha posat al calendari i que estructuren la temporada. Entre d'altres proves la seguiran com a destacades la Ultra Trail Mont Blanc, de nou, i la cursa de l'Illa de Reunion, una de les més dures del circuit mundial, amb uns 170 quilòmetres i uns deu mil metres de desnivell positiu que s'han de fer sense pals i , en alguns trams, sense assistència. En totes elles l'objectiu és entrar al podi. 

Jordi Gamito ha estat els darrers anys vivint i treballant a Camprodon per fer compatibles feina i entrenaments. Ara ha tornat a empadronar-se al seu poble, Platja d'Aro, tot i que reconeix que no tindrà temps de parar-hi gaire pèrquè, en la mesura del que sigui possible, vol preparar les curses 'in situ'. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports