Torroella redueix la taxa d'escombraries i bonifica els vehicles elèctrics i híbrids

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí congelarà, un any més, els impostos i taxes municipals. El ple municipal va aprovar ahir al vespre les ordenances fiscals pel 2019 amb la reducció d'un 3% de la taxa d'escombraries domèstica i un 2% per la industrial. Aquesta és la novetat més remarcable de la proposta d'ordenances fiscals aprovada i que segueix el full de ruta iniciat el 2015, que fixava una rebaixa del 12% en les domèstiques i del 8% en les industrials al llarg d'aquest mandat. Les reduccions s'afegeixen a les que ja es van aprovar els tres anteriors exercicis, que també van seguir el mateix percentatge.

L'alcalde, Josep Maria Rufí, argumenta que aquesta reducció general de la taxa d'escombraries és possible gràcies a la bona evolució del servei i al bon comportament de la població, fet que s’ha traduït en un increment molt notable de la recollida selectiva i una reducció del volum de rebuig que es porta a l'abocador. Tot plegat genera una major eficiència en el servei, que l'Ajuntament s’ha compromès a revertir en una disminució del cost que té per al ciutadà. 

La proposta d’ordenances fiscals per al 2019 que presentava l'equip de govern també manté totes les bonificacions existents fins ara, moltes especialment orientades a persones grans, amb rendes baixes i al foment de l'activitat econòmica. Enguany se n’incorpora una de nova, que està relacionada amb la mobilitat sostenible, per tal de bonificar les propietaris de vehicles elèctrics i híbrids. A partir de l’any vinent, els titulars dels elèctrics gaudiran d’una bonificació del 75 % de la quota de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, mentre que els vehicles híbrids tindran una bonificació del 60 %.

Des del govern s'han marcat per objectiu continuar reduint l'endeutament a través de la gestió econòmica i financera. L'Ajuntament torroellenc va tancar l'exercici de 2017 amb un romanent de tresoreria de gairebé 900 mil euros. Aquest import es destinarà, a part iguals, a inversions financerament sostenibles, vinculades a la sostenibilitat, el medi ambient o el foment del turisme; a reduir l’endeutament; i una part es traslladarà al tancament de 2019. Uns 291 mil euros, es destinaran a diferents inversions, com per exemple la digitalització de les actes del Ple, documentades a l’arxiu municipal des de l’any 1648; la diagnosi de l’estat del convent de les Clarisses; el projecte de rehabilitació de la façana de l’Hospital; el reasfaltatge de carrers, o la millora de camins i senyalització de la plana, entre d’altres. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política