El Carnaval de l'Amistat de Santa Cristina torna a omplir els carrers de gent

El Carnaval de Santa Cristina d'Aro tal com es coneix avui dia, va tenir el seu origen l'any 1982 quan un grup de joves del poble, anomenats Els Merlots va fer embadalir tothom desfilant pels carrers amb un tren - fet de pressa i corrents- anomenat "Enyorança". Quasi 4 dècades més tard, Santa Cristina compta amb 7 colles de Carnaval que mouen directament prop de 450 persones. A continuació expliquem com ha estat la rua d'aquest any.

Intensitat, bona vibra i color, així ha estat l'espectacular 41a rua de Carnaval de l'Amistat de Santa Cristina d'Aro, que ha atret quasi una seixantena de colles d'arreu de la comarca, i d'altres municipis de les comarques gironines. Els Merlots, Les Trapelles, Les Indomables, Los Jessy Kings, Els Megs-Gresca, Els Festuks, Tramuntana i Xulivert, han estat les primeres colles en aparèixer.

La desfilada de carrosses i comparses ha començat a les 16:30 h de la tarda des de la plaça de Catalunya, passant pel carrer Teulera, fins a arribar a la zona esportiva municipal, encapçalada pels Merlots, els Carnestoltes de Santa Cristina i, per tant, amfitrions d'aquest any.

Cal recordar que Santa Cristina ja compta amb 7 colles de Carnaval que mouen directament prop de 450 persones, fet que demostra la importància i la implantació d'aquesta festa al municipi.

Seguidament, la colla de Les Trapelles de la Bisbal, formada per quasi una trentena de persones, han estat les segones a desfilar amb sofisticades disfresses fetes a mà, i completades fins a l'últim detall. La temàtica d'aquest any ha estat el fons marí, en concret, un fons net i lliure de contaminació.

La rua, ha estat seguida per diferents espectadors d'altres comarques i fins i tot de l'estranger, sobretot de França. Aquest, és un clar indicatiu que els mítics Carnavals de la Costa Brava, ja són coneguts més enllà de la frontera.

A continuació, han aparegut la colla Les Indomables de Sant Feliu de Guíxols amb la categoria de comparsa, formada per 35 persones, i totes vestides amb elaborades i aconseguides disfresses de geisha. Els 41 integrants de Los Jessy Kings, han estat els següents a aparèixer. L'animada colla formada per menuts, joves i grans ha ballat coordinada i amb un somriure a la cara en tot moment.

I així, tothom ha continuat submergit dins d'aquest ambient carnavalesc fins que el sol ha marxat, i no és d'estranyar, ja que el Carnaval és la festa més destacada de l'hivern cristinenc i una de les festes més esperades de tot l'any.

De fet, és conegut arreu com el Carnaval de l'Amistat, nom que ha adquirit arran del caràcter no competitiu i amigable que hi ha entre les colles.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura