El Pessebre Vivent de Castell d’Aro rep els últims retocs

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro rep els últims retocs abans de la inauguració d'aquest dissabte. Una feina que es porta fent des del mes d'octubre i que comporta preparar els diferents quadres i la distribució del muntatge. Són dies especials pels col·laboradors que veuen com el pessebre va agafant forma i que sempre busquen que cada any sigui diferent de l'anterior. Uns dies de treball que sempre tenen la recompensa de les visites del públic.

Aquest dissabte comença el pessebre vivent de Castell d'Aro i ja s'han fet els últims preparatius. Des del mes d'octubre, els membres de la junta i els col·laboradors ja preparen tot el muntatge dels quadres i el recorregut del pessebre. Una feina que es fa durant els caps de setmana i els dies festius per tenir-ho a punt pel dia de l'obertura. Com cada edició, des de l'organització busquen que el visitant trobi canvis respecte el pessebre de l'any anterior. 

No hi faltaran quadres com el naixament, el mercat i l'anunciació de l'àngel, que són alguns dels elements principals del pessebre vivent. 

El de Castell d'Aro és el més antic de Catalunya. La seva primera edició va ser l'any 1959 i, des de llavors, la celebració s'ha convertit en una de les dates més importants pel municipi. Des de 2004, l'Associació del Pessebre Vivent és la responsable del muntatge i, malgrat els anys de treball, sempre noten els nervis els dies previs a l'obertura. 

Una emoció que també la tenen els veïns, que dies aban ja fan preguntes sobre els preparatius i si hi haurà novetats. 

Els últims dies de feina són sinònim de feina i els darrers retocs. Un treball que des de l'associació agraeixen als col·laboradors i esperen que a poc a poc vagi sortint un relleu generacional.

Tots els dies de feina tindran la recompensa el dissabte a les 19h, moment en què s'obriran les portes. També es podrà visitar el diumenge 18, el dia de Nadal, Sant Esteve i l'u de gener, tots ells també a partir de les 19h. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura