Clàudia Giralt i Àlex Castejón guanyen la 13a Radikal Ocean 52

Palafrugell

Data: 08/10/2022

1500 nedadors han participat en la Radikal Ocean 52. La travessia en aigües obertes és una de les proves referència a l'estat espanyol i va organitzar tres recorreguts amb arribada a la platja de Llafranc. Una prova que no només està pensada per competir, sinó que l'organització prepara concerts i activitats per cuidar el medi ambient com les neteges de la platja i el mar. 

La platja de Llafranc ha acollit la meta de la 13a Radikal ocean 52. La cursa és la competició en aigües obertes referència a Espanya i porta a la costa de Palafrugell tres proves que recorren el litoral una part del litoral baix-empordanès. Una prova de natació que es consolida cada any amb un elevat nombre de participants a cadascuna de les tres modalitats.

La cursa de set quilòmetres ha sortit de Calella de Palafrugell, ha passat per les Illes Formigues i ja ha enfilat el camí cap a la platja de Llafranc. La de tres i mig ha iniciat el seu recorregut a les Formigues després que passessin els de la cursa llarga i tenia el mateix recorregut. La tercera prova era d'un quilòmetre i 700 metres, amb sortida des de Calella i arribada a Llafranc. La guanyadora femenina de la prova 7.0 ha estat la nedadora del Club Natació L'Hospitalet, Clàudia Giralt, mentre que el guanyador masculí va ser Àlex Castejón, del Club Natació Sabadell. Castejón ha compartit podi amb dos companys d'equips, protagonitzant un gran duel durant tota la prova.

A banda de la distància, la dificultat principal han estat les onades que, acompanyades de la pluja, han dificultat la travessia.

La Radikal reuneix nedadors d'aigües obertes, però també esportistes que acostumen a nedar en piscina coberta, que marquen la data de la prova al calendari.

L'organització no només aspira a preparar les tres curses, sinó que vol que l'experiència s'allargui més d'un dia. És per això que organitzen activitats matí, tarda i nit a la platja de Llafranc.

Aquest any, la Radikal també va organitzar una prova pels més petits com la Radikal Kids i una cursa de relleus, consolidant encara més la prova dins el calendari de natació d'aigües obertes.

Fotografia: Arnau Ferrerons

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports