Els cavalls també han estat protagonistes a Platja d'Aro amb el Derby d'Enganxe

INTERVÉ: Adrià Tauler, organitzador

Platja d'Aro ha celebrat al llarg del primer cap de setmana de desembre la prova puntuable pel Campionat de Catalunya del Derbi d'enganxe.

L’Enganxe és una disciplina que uneix cavall i carruatge. Ja utilitzada per els egipcis com a instrument bèlic, van ser els romans els introductors de I’enganxe de competició amb les curses de quadrigues. 

Actualment, l'objectiu principal de les competicions és refIexar la doma i forma física dels cavalls juntament amb I'habilitat del cotxer. És una disciplina minoritària pels costos que suposa. Qui la practica necessita un o dos cavalls, el remolc per moure'ls i un parell de carruatges.

La competició ha constat de dotze proves, puntuables de l'1 al 10, que imitaven diferents situacions que es podrien donar si estiguessin fent una excursió per la muntanya.

En aquestes jornades a més dels carruatges locals també hi han participat 10 de Barcelona i 11 França, de manera que les proves serveixen també com a una trobada dels amants d'arreu d'aquesta disciplina. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports