L'oncotrail 2022 serà els dies 1 i 2 d'octubre

Palafrugell

Data: 23/01/2022

Intervenen: Lluís Comet, organitzador de l'Oncotrail; Paqui Badosa, presidenta de l'Oncolliga Girona

​1 i 2 d'octubre. Aquests són els dies per l'Oncotrail de 2022. Una novena edició que vol recuperar la normalitat de les oncotrails prepandèmia i continuar recaptant fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer. Una cursa de 100 quilòmetres arreu del Baix Empordà que ha anat creixent any rere any, fins a arribar als 275 equips de 2021. Per la pròxima edició, l'organització ha modificat certs aspectes de la cursa, però mantenint sempre els seus objectius:

Un d'aquests canvis es troba a la zona de Gavarres on hi havia l'avituallament de Fitó. La zona dificultava l'accés dels cotxes per donar suport als corredors i s'ha optat per situar-lo més endavant.

Durant la presentació de l'Oncotrail 2022 també es va fer balanç de la cursa de 2021. Aquesta es va celebrar després de la suspensió de l'edició de 2020 i va aconseguir recaptar 348.000 euros. Uns fons que es destinaran a diferents hospitals gironins per millorar el confort dels malalts de càncer i també serviran per renovar 50 llits articulats de la Fundació Oncolliga Girona. Malgrat que la Covid-19 va obligar a fer canvis en la sortida i els avituallaments, des de l'organització la valoren com un gran èxit.

L'edició de 2022 ja ha començat a recuperar la normalitat perquè es va poder fer la tradicional presentació de la cursa. Durant l'acte hi van intervenir la presidenta de l'Oncolliga, Paqui Badosa, que va recordar la feina dels voluntaris durant tot el transcurs de l'Oncotrail.

En les vuit edicions, l'Oncotrail ha aconseguit recaptar més d'un milió i mig d'euros i aspira a continuar creixent.

Les inscripcions per a la de 2022, començaran el 24 de gener a les 9 del matí pels equips que van participar l'any passat amb un màxim de 100 places. L'1 de febrer s'obrirà la segona fase d'inscripcions per la resta d'equips i es guardaran 25 places pels que s'hagin inscrit en reserva.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports