Palamós celebra amb èxit la 32a Optimist Trophy marcada per la inestabilitat meteorològica

Palamós

Data: 21/02/2022

Mig miler de joves es van desplaçar fins al municipi de Palamós amb motiu de la 32a Optimist Trophy-16 Nations Cup. La regata es va celebrar després d'un any d'absència, a causa de la pandèmia, i ho va fer amb una meteorologia variable que va obligar a cancel·lar algunes proves.

La manca de vent registrada el dijous va propiciar que només el grup groc completés una màniga, amb la conseqüència final, de deixar la resta de competidors a terra ferma o sense poder tancar el recorregut. Era la primera d'entre les quatre jornades que s'organitzaven per la regata infantil amb més participants de l'Estat i segona del món. Així, la badia de Palamós es va tenyir un any més del blanc de les veles i va acollir un total de 550 embarcacions provinents de 26 països.

Si en el primer dia de competició va regnar la calma, en el segon es va mostrar en majúscules el significat de Costa Brava. Un fort vent de garbí, que va superar en alguns moments els 30 nusos, va propiciar la formació d'onades de fins a 3 metres d'alçada. En aquest sentit, l'exigència per part dels organitzadors i participants fou màxima amb el resultat final que quatre dels cinc grups van poder entrar a la mar.

Pel que fa al dissabte, la jornada es presagiava complicada, però la tramuntana va oferir una petita treva. Així, tots els clubs van poder disputar les proves i entre els competidors es retallaven les diferències. De fet, entre el primer classificat i el desè només els separaven 9 punts.

En aquest sentit, a les acaballes de l'Optimist Trophy es van consolidar les posicions capdavanteres. Després de protagonitzar un 3-2 a la tanda final del grup d'or, Daniel Garcia del Club Nàutic Masnou va alçar-se amb el trofeu. El van seguir el balear Tim Lubat, i l'italià Lorenzo Ghirotti. Per la seva banda, la italiana Victoria Demortas va destacar en categoria femenina, juntament amb la francesa Sarah Jannin i l'espanyola Blanca Fernando. Jordi Camós va esdevenir el millor regatista local amb el premi Xavier Ribera, i Pau Lenoir va obtenir el títol Martiner, ja que fou el participant més jove. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports