La 10a Trailwalker s'adapta a la pandèmia i recapta uns 400.000 euros

Repte esportiu, però alhora solidari el que s'ha viscut aquest dissabte entre Girona i Sant Feliu de Guíxols. Uns 280 equips han participat en la cursa Trailwalker, organitzada per Oxfam Intermón, que enguany ha recaptat 373.307 euros. Els corredors de Kriter Software han repetit victòria amb una marca aproximada de 4 hores.

L'any passat a causa de la pandèmia, la desena edició es va haver de cancel·lar. Enguany, la cursa s'ha celebrat, però ha patit canvis substancials. De fet, només s'ha pogut disputar la prova de 50 km, que transcorre per la Via Verda de Girona a Sant Feliu de Guíxols.

Els equips han estat integrats per a 4 esportistes, que com a premissa han de començar i acabar plegats. Tots ells han rebut el seguiment de dues persones de suport i han recaptat un mínim de 1.500 euros de donatius.

Amb un recorregut més curt i en ple mes d'octubre, els participants han coincidit que la Trailwalker ha estat més assequible que les anteriors edicions.

Els Jardins de Juli Garreta de Sant Feliu han esdevingut, un any més, la meta final de la prova. A les seves immediacions s'han organitzat actuacions i activitats per tal de donar escalf als participants durant l'arribada.

Dels aproximadament 400.000 euros recaptats, l'organització no governamental, Oxfam Intermón, els destinarà a diversos projectes per acostar l'aigua potable a països en risc d'abastiment, tals com el Iemen o Sudan del Sud.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports