L’Emeraude i el Six Jaguar, vencedors de la segona edició de la regata Vela Clàssica Costa

L’Emeraude i el Six Jaguar, vencedors de la segona edició de la regata Vela Clàssica Costa
Torroella de Montgrí

Data: 18/06/2018

Aquest diumenge Vittorio Cavazzana, amb la seva embarcació Emeraude; i Anthony Ball, amb el Six Jaguar; es van coronar com a guanyadors de la segona edició de la regata Vela Clàssica Costa Brava.  Juan López, patró del Sa Bardissa II, va quedar en segon lloc, marca que li va servir per guanyar el Campionat de Catalunya d’Embarcacions Clàssiques i d’Època. La competició, organitzada pel Club Nàutic Estartit, va tenir lloc el divendres, dissabte i diumenge i es va disputar en diversos recorreguts establerts al litoral de la localitat empordanesa.
 
Vittorio Cavazzana, del Real Club Nàutic de Barcelona, es va imposar en la categoria CIM (embarcacions clàssiques i d’època), navegant amb l’Emeraude. A la categoria RI, on hi competien embarcacions d’esperit de tradició –construïdes després del 1975 però amb dissenys clàssics– qui es va endur la victòria va ser Anthony Ball, del Club Nàutic Estartit, gràcies al seu Six Jaguar.
 
Les classificacions finals van quedar de la següent manera:
 
CIM (Clàssics i d’època):
Emeraude – Vittorio Cavazzana – Real Club Nàutic de Barcelona
Sa Bardissa II – Juan López – Real Club Nàutic de Barcelona
Bon Temps – Santiago Godó – Club Nàutic Arenys
Islander – Ricardo Albiñana – Grup Esports
Kelpie of Falmouth – Asgard Yachts Limited – Royal Cornwall
Niña Luisita – Guillermo Jane – Real Club Nàutic de Barcelona 

RI (Esperit i tradició):
Six Jaguar – Anthony Ball – Club Nàutic Estartit
Seraphim – Jorge Masllorens – Real Club Nàutic de Barcelona
Tabarly – Ignacio Sentis – Club Nàutic Estartit
Pandia – Club Nàutic Estartit – Paco Barnusell. 

Diumenge es van lliurar els trofeus als guanyadors i també els premis Top Sailing Charter (TSCH) a l’embarcació més antiga, que es va endur Santiago Godó amb el seu Bon Temps de 1926; i el premi al concursant més perseverant, que va ser pel Pandia, de Paco Barnusell.
 
Jordi Ponjoan, President del Club Nàutic Estartit, va assegurar que la regata “havia estat un èxit” i va explicar que l’objectiu és “convertir la competició en un referent dins el circuit de regates de vela”. Ponjoan va destacar “el fair-play dels participants, que van competir de manera distesa”, i va recalcar que “pels patrons i pels turistes és un plaer poder gaudir d’unes embarcacions tant boniques com les que formen part de la competició”. 
 
Prèviament, divendres al migdia s’havia donat el tret de sortida de la prova 1, que es va disputar seguint el recorregut l’Estartit – l’Escala – l’Estartit. Dissabte i diumenge van tenir lloc les proves 2 i 3, que es van dur a terme al voltant de les Illes Medes i de la Badia de Pals.  En aquesta edició un total de 10 embarcacions van formar part de la regata, el que suposa 4 participants més que l’any anterior. Totes elles dataven d’èpoques que van des del 1926 fins al 2003.
 
El Club Nàutic Estartit, juntament amb els patrocinadors Top Sailing Charter (TSCH), empresa especialitzada en l’organització de viatges nàutics de luxe; Banco Mediolanum Family Bankers; Entitat Municipal Descentralitzada l’Estartit; i Estació Nàutica de l’Estartit; volen sumar esforços per consolidar la remodelació del port de l’Estartit i aconseguir millorar la qualitat dels serveis de la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports