Platja d'Aro acull la fase final territorial del Campionat de Catalunya d'Edats d'escacs

Escac i mat. Aquesta va ser una de les frases que més es va dir al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro, on es va celebrar la Fase territorial de Girona del Campionat de Catalunya d'Edats d'escacs. Si la setmana passada va ser el torn dels sub-8 i sub-18, aquest dissabte va ser el torn de les categories sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16. Una fase territorial que permet als participants competir a la fase final de Setmana Santa, on el guanyador obté una beca per anar-hi.

El format de la fase són emparellaments fins a la final de cada categoria. Partides d'una hora on després de cada jugada se sumen cinc segons al temps inicial, fins que hi hagi guanyador o un empat. Després de cada moviment, el jugador ha d'apuntar les seves jugades i les de l'oponent al full de partida per poder fer tot el seguiment un cop acabada la partida. Aquestes anotacions no només serveixen per arbitrar en cas de dubte final, sinó que també són útils per revisar tots els moviments i continuar millorant.

A banda de buscar la classificació per la fase final, aquest torneig també puntua pel rànquing amb punts ELO. Cada partida s'envia a la Federació Catalana i un cop es revisen els resultats, cada jugador rep els punts corresponents. Uns tornejos d'escacs que tenen lloc cada setmana i mantenen actius a jugadors, que participen individualment i també per equips.

La importància d'aquests enfrontaments es veia en cada moviment dels participants, que pensaven molt bé cada jugada. La fase final del Campionat de Catalunya tindrà lloc a Salou durant les vacances de Setmana Santa.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports