Segon cap de setmana de la Guíxols Cup amb les proves dels ILCA

El port de Sant Feliu de Guíxols es va tornar a omplir de veles en el segon cap de setmana de la VII Guíxols Cup. Després de les proves dels 420 i Europa, aquests 5 i 6 de febrer va ser el torn dels Làsers. Unes embarcacions que es naveguen individualment i que destaquen per ser molt lleugeres, cosa que afavoreix a la competitivitat, ja que poden arribar fins als 30 nusos de velocitat. Igual que en les anteriors edicions de la competició, la regata ha comptat amb participants d'arreu de Catalunya.

La diferència entre els tres tipus d'embarcacions es troba en l'edat dels navegants. La categoria Ilca 4 és la juvenil fins als 17 anys. Llavors hi ha la categoria Ilca 6 i la Ilca 7, la categoria de classe olímpica masculina, on hi participen els que tenen la intenció d'anar a les olimpiades.

El vent va impedir celebrar les proves de dissbate, però no les de diumenge. Pel transcurs de la regata, l'organització va preparar 6 proves que atorgaven punts a cada participant. Aquestes tenen un recorregut de sortida entre dues boies que consisteixen en fer un quadrat amb una durada d'entre 45 i 55 minuts. D'aquestes 6 proves, tres no es van celebrar dissabte i tres diumenge, dia en què es feia el recompte final per la classificació general.

La preparació per una regata comença setmanes abans, sempre amb un ull posat a les previsions de vent de cara el dia de competició.

La prova de les embarcacions Ilca és la segona de les tres que formen la Guíxols Cup, que abaixarà el teló els dies 26 i 27 de febrer, amb les regates dels Optimist.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Esports