La VolCAT Platja d'Aro per primera vegada sortirà des de Castell d'Aro

La VolCAT Platja d'Aro per primera vegada sortirà des de Castell d'Aro. Enguany tornarà a ser la primera prova a Espanya del calendari internacional amb punts UCI XCO, en una cita puntuable pels Jocs Olímpics de París, i es preveu que hi participin mig miler de ciclistes d'una quinzena de nacionalitats diferents.

La VolCAT Platja d'Aro aquest 2024 es dividirà en dues etapes en format cross country que tindran sortida i arribada per primera vegada a Castell d'Aro i que en total sumaran 82 quilòmetres de distància i 2.145 metres de desnivell. Les dues puntuaran, per separat, al rànquing mundial UCI en categoria C3.

En concret la primera de les etapes serà un recorregut de 40 km força 'trenca-cames' amb constants pujades i baixades i amb un desnivell de 1.259 metres que passarà, entre altres punts icònics, pel Puig d'Arques.

La segona etapa serà més llarga, de 42 km, però tindrà menys metres de desnivell, un total de 885. Aquesta segona jornada tindrà més ritme, però a la meitat del recorregut els participants es trobaran amb una sobtada pujada que posarà a prova la seva resistència.

A la prova, que tindrà lloc el cap de setmana del 3 i 4 de febrer, es pot participar en categoria PRO, OPEN, individualment i en parella.
Des de l'Ajuntament valoren esdeveniments esportius com aquests que aporten un impacte i retorn econòmic positiu al municipi.

Una cita per aconseguir punts UCI, però també per gaudir amb la colla, companys del club, parella, família o amics, d'un cap de setmana autèntic de bicicleta de muntanya.

D'altra banda, a la VolCAT Platja d'Aro també hi ha cabuda pels nens. Mentre grans figures mundials lluitaran per la victòria, els ciclistes més petits (nascuts entre 2019-2016) i no tan petits (nascuts entre 2015-2011) podran també participar d'una forma no competitiva amb la VolCAT Kids, que tindrà lloc la tarda del dissabte.

La participació en aquesta cursa és gratuïta, però cal inscriure's prèviament per obtenir el dorsal i rebre l'obsequi de participació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports