El Baix Empordà prepara desenes d'activitats per celebrar un Sant Jordi virtual

Baix Empordà

Data: 20/04/2020

El Sant Jordi no sortirà enguany al carrer, però sí que arribarà a totes les cases gràcies a les activitats en línia proposades per ajuntaments, biblioteques i entitats culturals d'arreu del Baix Empordà. 

A Palafrugell, es mantindrà una de les activitats més il•lustres de la diada de la rosa i el llibre a la comarca com és la lectura continuada de l'obra de Josep Pla, que s'ha fet de forma ininterrompuda durant els darrers 15 anys. Serà, això sí, de forma virtual i per mitjà de les xarxes socials. A partir d'aquest dilluns i fins el 23 d'abril, qui ho desitgi pot enregistrar un vídeo d'un minut llegint un fragment del llibre que vulgui de l'obra de l'autor palafrugellenc. A nivell institucional, el mateix dia 23 s'aniran publicant vídeos de diferents personalitats del món de la cultura i de la política catalana que participaran també a l'activitat. 

A Palamós, s'hi organitzen tallers de roses de paper, concursos, l'hora del conte en línia, exposicions virtuals, concerts en línia de músics locals, la revetlla de Sant Jordi o la lectura continuada del poemari "Apàtrida" de Joan Gasull organitzada per la biblioteca. 

Amb el nom de "Sant Jordi a Casa", Calonge i Sant Antoni proposa activitats com una exposició virtual de dibuixos, la representació de la llegenda de Sant Jordi, un recital de poesia o les actuacions en directe de l'escola municipal de música. 

A Begur, els ciutadans poden recomanar un llibre o llegir un poema a la ràdio municipal, i pel que fa a l'apartat floral, conviden tothom a guarnir finestres i balcons amb flors naturals o creacions artístiques.

A Torroella de Montgrí, l'emblemàtica llibreria El Cucut i la llibreria Elias faran recomanacions i ressenyes de lectures online, també es mantenen els premis literaris el Càlam de Sant Jordi de poesia i prosa o l'exposició, en aquest cas virtual, de dibuixos de Sant Jordi. 

La Bisbal d'Empordà es mantindran activitats com la presentació del Premi Empordà de Novel·la, concerts telemàtics, animació infantil o exposicions virtuals, que es podran seguir a través de les xarxes municipals.

Per contra, també hi ha poblacions que han apostat per l'ajornament d'activitats. És el cas de Santa Cristina d'Aro i la seva tradicional Revetlla de Sant Jordi, que es farà finalment el 5 de setembre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Cultura