El Consell Comarcal aprova un pressupost continuista lleugerament a l'alça

Intervé: Jordi Soler, Conseller Comarcal d'Hisenda

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar un pressupost de 23 milions 327.000 euros per l'any 2019. Es tracta del darrer pressupost de la legislatura, atés que al maig hi haurà eleccions municipals i per tant canviarà la composició de l'ens supramunicipal.

Els comptes del Consell pugen lleugremant respecte els de l'any anterior en 1,5 milions d'euros més però mantenen la tònica dels aprovats anteriorment per l'equip de govern bipartit CiU-PSC.

Els gestors econòmics del Consell asseguren que es tracta d'un pressupost ajustat a la institució i que compleix amb les normes de sostenibilitat financera. Té 206.000 euros d'inverions no financeres bàsicament destinades als equipaments i edificis de la pròpia institució.

A nivell econòmic els Consells Comarcals no tenen capacitat per generar ingressos i reben finançament d'altres institucions sempre amb caràcter finalista.

Els Consells Comarcals tenen competències en matèria de coordinació de municipis i per fer i oferir algunes obres i serveis com poden ser el d'escombraries o transport escolar, entre d'altres.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Política