El mossèn baixempordanès Joan Planellas, escollit nou arquebisbe de Tarragona

Jafre

Data: 10/05/2019

El nou arquebisbe de Tarragona, el vergelità Joan Planellas, entoma el nou càrrec amb el repte fonamental de continuar el programa del Papa Francesc i encomanar amb il·lusió les paraules de l'evangeli. Un missatge que no s'imposa sinó que és proposa i que requereix diu d'una actitud oberta i de diàleg. 

El mossèn baixemprodanès va rebre la notícia amb sorpresa però entoma el nou càrrec amb coratge i ànims renovats. En un moment en què l'església no sempre camina de la mà de la societat, Planellas considera que s'ha passat del ser al tenir i que cal tornar als orígens. 

Joan Planellas és fill de Verges i actualment és el degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de Jafre, Garrigoles, Colomers, Foixà, Rupià i la Sala. S'apartarà de la seva vida de docent i rector per entomar el càrrec de responsabilitat que li ha adjudicat el propi Papa Francesc. Planellas prendrà possessió del càrrec d'arquebisbe de Tarragona el 8 de juny i durant aquestes setmanes s'acomiadarà dels feligresos que l'han acompanyat els darrers anys. De moment es desconeix qui el substituirà a les parròquies de l'Empordà. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Societat