Santa Cristina i Sant Feliu viuen la 13a edició de la Oxfam Intermón Trailwalker

El repte esportiu i solidari per equips Oxfam Intermón Trailwalker ha celebrat aquest cap de setmana la seva tretzena edició amb 2.300 participants, agrupats en més de 300 equips que han aconseguit recaptar més de 341.000 euros. Una recaptació que servirà per garantir l'accés a aigua potable a 100.000 persones de comunitats vulnerables d'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia que se n'han vist privades per les conseqüències de la crisi climàtica.

Un total de 200 equips han pres la sortida aquest dissabte des d'Olot en les dues modalitats més exigents físicament: les de 100 km i 55 km. Al llarg del cap de setmana han recorregut, caminant o corrent, la Via Verda que uneix aquesta localitat amb Sant Feliu de Guíxols i Girona respectivament.

Els que han realitzat la distància de 100 km havien de cobrir en un màxim de 32 hores el recorregut, que també ha fet pas pels municipis de les Preses, la Vall d'en Bas, Sant Feliu de Pallerols, les Planes d'Hostoles, Amer, Anglès, Bescanó, Salt, Girona, Cassà de la Selva, Llagostera i Santa Cristina d'Aro. Per la seva banda, els participants en la modalitat de 55 km han de fer en un màxim de 16 hores el recorregut.

Uns altres 100 també han participat en la marxa de 10 km de diumenge, una modalitat més assequible per a tothom i pensada especialment per a famílies i grups d'amics que volen viure una experiència solidària i també lúdica. Santa Cristina d'Aro ha estat l'escenari de la sortida, mentre que Sant Feliu de Guíxols ha acollit arribada. A Sant Feliu de Guíxols també s'ha celebrat una petita prova infantil i s'hi han organitzat altres activitats per dinamitzar la jornada com una exhibició de ball, activitats infantils i DJ.

Del total d'equips que han participat enguany a l'Oxfam Intermón Trailwalker, el 75% s'han format en entorns corporatius, fet que consolida la prova com a esdeveniment idoni per fomentar el treball en equip. La participació femenina segueix la tendència a l'alça de les darreres edicions i s'ha situat aquest any al 55%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Esports