El MICFootball 2024 ha estat el MIC dels rècords

Baix Empordà

Data: 01/04/2024

El MICFootball dels rècords ha tingut lloc del 27 al 31 d'aquest mes de març amb més de 8.000 jugadors i 412 equips -el sostre del torneig-, que s'han repartit en 9 categories: des de l'U12 fins a U19.

Una quarantena països han estat representants i durant cinc dies s'han jugat 1.012 partits, que han estat més que mai. Amb les novetats de Breda, Celrà, Maçanet de la Selva i Vilamalla, 40 municipis i 56 camps de les comarques gironines han estat l'escenari del torneig. Al Baix Empordà les seus han estat els camps de futbol de, Begur, Calonge i Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, La Bisbal d'Empordà, Monells, Mont-Ras, Palafrugell, Palamós, Pals, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Torroella de Montgrí.

Anem ara a repassar com van anar les finals totes les finals i quins equips han estat campions de les 9 categories:

U19 Juvenil | GIRONA FC 0 - 1 VILLARREAL CF
Emoció fins al xiulet final la que es va viure en el partit pel títol de la categoria U19 del MICFootball, amb victòria del Villarreal CF (0-1) gràcies a un gol aconseguit a la primera meitat davant del Girona FC, que va insistir fins al final buscant un empat que mai va arribar. El gol que va donar la victòria als del Villareal va arribar al minut 21 i va ser obra d'Alejandro Nacher.

F19 Cadet - Juvenil Femení | SELECCIÓ ANDORRANA 0 - 2 CD FONTSANTA FATJÓ
Les campiones de la categoria femenina del MIC van ser les jugadores del Fontsanta Fatjó, que es van imposar 0 a 2 a la Selecció Andorrana. El conjunt de Cornellà de Llobregat s'ha mostrat invicte durant tot el torneig i, en la final, es va imposar amb un gol en cada meitat, de Nadia amora i Judit Picart.

U15 Cadet | ATLÉTICO DE MADRID 1 - 0 VILLARREAL CF
Amb un solitari gol de Guillermo Trujillano en va fer prou el cadet de l'Atlético de Madrid per apuntar-se la victòria a la final de la categoria U15 que es va disputat¡r a l'estadi de Vilatenim de Figueres. El conjunt madrileny, entrenat per Borja Resurrección, germà del futbolista del primer equip Koke, va derrotar per la mínima el Villarreal CF i ho va fet gràcies a una diana que va arribat al minut 18 de partit.

U13 Infantil | AC MILAN 0 - 2 FC ANDORRA
L'infantil del FC Andorra és el nou guanyador de la categoria U13 del MICFootball, després de superar als italians del Milan. En un partit equilibrat i sense massa ocasions, dos els gols van arribar un cop superat el temps de descans. D'aquesta manera l'Andorra tanca un MIC en el que no ha rebut cap derrota i només ha encaixat dos gols.

U12A Aleví | REAL MADRID CF 2 - 2 FC BARCELONA (6-7)
L'aleví del FC Barcelona s'ha proclamat campió del MICFootball en la categoria U12A després de superar el Real Madrid CF en un miniclàssic molt igualat que es va resoldre des dels onze metres. Els 50 minuts del temps reglamentari van acabar amb empat (2-2) i van estar els penals els que es van encarregar de decidir el guanyador final. A la tanda de penals hi va haver ben poques errades, fins que Ismael de Andrés, del Reial Madrid, va fallar el seu llançament, permetent al conjunt blaugrana proclamar-se campió (6-7).

U12B Aleví F7 | FC BARCELONA 2 - 2 RCD ESPANYOL (2-0)
Final vibrant entre el FC Barcelona i l'RCD Espanyol a la categoria U12B que es va acabar decidint a favor del conjunt blaugrana també a la tanda de penals (2-0) després que el temps reglamentari acabés 2-2. Els de l'aleví B del Barça tanquen el MIC 2024 campions, amb cap derrota en els vuit partits que ha disputat i només un únic empat, el de la final. Han marcat 103 gols, més que cap altre rival, i un dels seus futbolistes, Gerard Majoral, ha estat el màxim realitzador de la categoria amb 31 dianes.

U18 Juvenil | OLYMPIQUE DE MARSEILLE 1 - 2 FC ANDORRA
El FC Andorra s'ha convertit en el campió de la categoria U18 després de superar l'Olympique de Marseille per la mínima (1-2) amb remuntada inclosa en una final vibrant que va tenir emoció fins al final.

U16 Cadet | GIRONA FC 0 - 1 FC BARCELONA
Ebrima Tunkara, amb un cop de cap al límit del temps, va donar la victòria al FC Barcelona cadet en la final de la categoria U16 que va enfrontar el conjunt blaugrana amb el Girona FC a Palamós. Va estar a l'última acció del partit, en un servei des de la cantonada que va acabar amb el gol del futbolista africà després de 50 minuts dominats pel Barça. L'equip en aquest torneig ha guanyat tots els partits i no ha encaixat cap gol.

U14 Infantil | RCD ESPANYOL 1 - 1 FC ANDORRA (6-5)
 La final de la categoria U14 va decidir en una emocionant tanda de penals a favor de l'RCD Espanyol, després que el partit el va enfrontar amb l'Andorra hagi acabat acabés 1 a 1. Als penals, el gol decisiu d'Eloi Pedragosa, que va decantar la final per al seu equip. L'Espanyol infantil tanca així un MIC en el que no ha perdut cap partit i només ha cedit un empat, a la final.

MIC INTEGRA
D'altra banda, dissabte es va jugar la desena edició del MIC Integra, una competició que va donar cabuda a 18 equips formats per persones amb altres capacitats -entre ells, dos del Baix Empordà, el CE Mont-Ras i el Baix Empordà Specials- . Al matí es va disputar a Vidreres i a la tarda, per primera vegada, les finals es van traslladar a Palamós. L'equip campió va ser el Sabadell, que va guanyar 1-2 a la tanda de penals a l'Espanyol, després d'haver acabat el temps reglamentari 0 a 0.